TEVEEL OF TE WEINIG PRIKKELS OP PG-AFDELINGEN....

Het is voor mensen met dementie vaak moeilijk om verschillende prikkels tegelijkertijd te verwerken. In een huiskamer zijn er al snel teveel prikkels. Er klinkt muziek, personeel loopt heen en weer, telefoon gaat af, iemand aan de deurbel enz. Ook materialen kunnen teveel prikkels geven. Tafels en stoelen bijvoorbeeld zijn vaak hard en weerkaatsen veel geluid, waardoor de akoestiek ook niet altijd prettig is op een afdeling.
In de ruimtes buiten de huiskamer - een open ruimte, een verbreding in de gang of een activiteitenruimte - zijn er vaak genoeg mogelijkheden om rustige beleefplekken creëren. Zo'n ruimte kan vrij eenvoudig worden ingericht met unieke oplossingen van Memo-live om daarmee de juist positieve prikkels te bevorderen. 

Kijk hier
 voor de vele voorbeelden.

Reactie schrijven

Commentaren: 0