Voor elke vraag een creatieve oplossing.

Oplossingen welke sterk sfeerverhogend werken maar door een juiste toepassing ook camouflerend, waardoor veel onrust op een afdeling, zoals wegloopgedrag, wordt weggenomen. Wilt u in plaats van een grootschalige transformatie van uw afdeling een beperkte aanpak van de openbare ruimtes of van specifieke elementen? Dan heeft Memo-Live voor u speciale opties. Onderstaand een aantal voorbeelden van de vele mogelijkheden. Vraag ons naar alle opties of maak gebruik van onze QuickScan voor een kundig en passend advies.


VOORDEUREN

Bewoners met dementie zijn gevoelig voor vele soorten prikkels. Een daarvan is de herkenning van hun eigen voordeur of soortgelijk. Memo-live monteert in zorginstellingen al jaren printen op bestaande 'kale' voordeuren, hetgeen bij de bewoners nog meer zorgt voor een thuisgevoel. Ook toegangsdeuren naar of vanuit bepaalde ruimtes worden op deze wijze voorzien van een print. De getoonde afbeeldingen zijn slechts enkele voorbeelden. In principe is alles mogelijk.

Vraag ons naar de mogelijkheden >LIFTEN

Liften zorgen voor een grotere kans op dwaalgedrag. Vooral op afdelingen waarbij een open deuren beleid wordt gehanteerd. In plaats van het inzetten van extra personeel beperkt de inzet van camouflagetechniek door Memo-live de kans op dwalen tot een minimum. Het zorgt voor extra rust en bovendien voor extra sfeer.

Vraag ons naar de mogelijkheden >VLOEREN

Door ook de vloeren in de verschillende ruimtes aan te sluiten op 'de nieuwe' wanden krijgt een gekozen thema nog een extra dimensie. Van binnengangen kunnen optisch bijvoorbeeld buitenruimtes worden gemaakt waarbij de bewoners echt het gevoel hebben buiten te zijn. De vloerprinten hebben een zeer lange levensduur en zijn zeer praktisch voor wat betreft onderhoud en hygiëne. Het project (op de 3e verdieping) van Beth San in Moerkapelle is een prachtig voorbeeld.

Vraag ons naar de mogelijkheden >(NOOD)UITGANGEN

Op een gesloten afdeling voor demente bewoners ontstaat ook regelmatig veel onrust bij de dienst- en nooduitgangen. Om het werken voor de verzorgers eenvoudiger te maken voorziet Memo-live deze van speciale printen. Deze maken het voor de bewoners minder aantrekkelijk om die plekken op te zoeken en door de camouflage verdwijnt het gevoel van doorgang. De verschillende thema’s zorgen voor de nodige sfeer en afleiding. Memo-live heeft door haar grote kennis van lichtdoorlating en  type folies, veel ervaring met dit soort oplossingen. 

Vraag ons naar de uitgebreide mogelijkheden >PLAFONDS

Om donkere en vaak vaak lange gangen te verlevendigen biedt Memo-live de optie om voorbedrukte 'lichtbakplaten' te plaatsen. Plafondpanelen, in verschillende uitvoeringen, waardoor het buitengevoel naar binnen wordt gebracht. Een perfecte oplossing in combinatie met de wand en vloerafwerkingen van Memo-live.

Vraag ons naar de mogelijkheden >RAMEN

Om lange kale muren te doorbreken is het een mooie optie om op regelmatige afstanden 'voorzet'ramen op te hangen. Duurzame panelen met daarop, afhankelijk van de gewenste sfeer en cultuur, composities van verschillende elementen. Bijvoorbeeld; een poes op de vensterbank, jaren 50 planten, vitrage, kinderen die naar buiten kijken enz. Er kan gekozen worden voor een van binnen-naar-buiten maar ook voor een van buiten-naar-binnen situatie. Deze toepassing werkt sterk sfeerverhogend en wordt veel toegepast op bakstenen muren.

Vraag ons naar de mogelijkheden >DIVERSE DECORATIEVE PRINTEN.

Naast prachtige wand- en deurafwerkingen kunnen losse elementen ook sfeerverhogend werken en zelfs functioneel zijn. Zo levert Memo-live zeer herkenbare toiletstickers in diverse uitvoeringen en afmetingen. Wanden kunnen worden voorzien van panelen met of zonder akoestisch materiaal en vloeren van putdeksels, steen- of houtprinten. Ook voor het restaurant en algemene ruimtes hebben wij prachtige oplossingen. De getoonde voorbeelden dienen uitsluitende ter inspiratie.

Heeft u specifieke wensen, vraag het ons >