Voor elke vraag een creatieve oplossing.

Oplossingen welke sterk sfeerverhogend werken maar door een juiste toepassing ook camouflerend, waardoor veel onrust op een afdeling, zoals wegloopgedrag, wordt weggenomen. Wilt u in plaats van een grootschalige transformatie van uw afdeling een beperkte aanpak van de openbare ruimtes of van specifieke elementen? Dan heeft Memo-Live voor u speciale opties. Onderstaand een aantal voorbeelden van de vele mogelijkheden. Vraag ons naar alle opties of maak gebruik van onze QuickScan voor een kundig en passend advies.


VOORDEUREN

Deurstickers helpen het welzijn van bewoners met dementie te verbeteren. Het herkennen van de eigen voordeur of toegangsdeur kan een belangrijke rol spelen in het creëren van een vertrouwde en huiselijke omgeving voor deze bewoners. Deurstickers aangevuld met afbeeldingen (met emotie, zoals bekende planten of dieren) in de buurt van de deur of symbolen zoals een duidelijk herkenbaar kamernummer kunnen helpen bij het vergemakkelijken van de navigatie en het verminderen van angst en verwarring.

 

Het gebruik van een dikke anti-kras beschermlaag is een standaard toevoeging, omdat deze stickers vaak te maken krijgen met botsingen met rolstoelen en rollatoren. Deurstickers worden gemonteerd door onze eigen ervaren en deskundige monteurs, waardoor de stickers lang meegaan.

Voordeurstickers dragen bij aan de verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met dementie en helpen hen zich meer thuis te voelen in hun woonomgeving.

Vraag ons naar de mogelijkheden >LIFTEN

Het gebruik van speciale bestickering is een goede manier om liften te camoufleren en daarmee dwaalgedrag te beheersen. Het aanpassen van liften met camouflagetechnieken kan verschillende voordelen hebben:

 

Veiligheid:

Door het minimaliseren van dwaalgedrag in liften wordt het risico op ongelukken of verwarring verminderd. Dit verhoogt de algehele veiligheid van bewoners.

 

Rust:

Bewoners met dementie kunnen verward raken als ze de lift in stappen en niet begrijpen waar ze naartoe gaan. Het gebruik van camouflagetechnieken kan hen helpen zich meer op hun gemak te voelen en kan rust in de omgeving bevorderen.

 

Sfeer:

Het toevoegen van esthetische elementen aan de lift, zoals passende afbeeldingen of kleuren, kan de sfeer en het welzijn van bewoners verbeteren. Dit draagt bij aan een positievere leefomgeving.

 

Kostenbesparing:

Het verminderen van de kans op dwaalgedrag in liften kan de behoefte aan extra personeel verminderen, wat op zijn beurt kosten kan besparen.

 

Behoud van autonomie:

Hoewel het belangrijk is om dwaalgedrag te minimaliseren, is het ook belangrijk om bewoners zoveel mogelijk autonomie te bieden. Camouflagetechnieken kunnen helpen bij het behoud van autonomie door de omgeving veiliger en begrijpelijker te maken.

Vraag ons naar de mogelijkheden >VLOEREN

Het integreren van vloerontwerpen in de verschillende ruimtes om een gekozen thema te versterken, is een creatieve en doordachte manier om de leefomgeving van bewoners met dementie te verbeteren. Door geprinte vloeren te gebruiken om binnenruimtes om te vormen tot buitenachtige omgevingen, kunnen bewoners inderdaad het gevoel hebben dat ze buiten zijn, wat gunstig kan zijn voor hun welzijn.

 

Hier zijn enkele voordelen van het gebruik van geprinte vloeren zoals beschreven:

 

Sfeerverbetering:

Het creëren van een visuele éénheid tussen wanden en vloeren kan de algehele sfeer in een ruimte verbeteren en een gevoel van samenhang en harmonie bevorderen.

 

Beleving van buiten zijn:

Het gebruik van vloerprinten om binnenruimtes te veranderen in buitenachtige omgevingen kan bewoners helpen zich meer verbonden te voelen met de natuur, zelfs als ze binnenshuis zijn.

 

Hygiëne en onderhoud:

Het feit dat deze geprinte vloeren een lange levensduur hebben en praktisch zijn voor onderhoud en hygiëne, is zeer gunstig voor zorginstellingen. Het minimaliseert de noodzaak voor frequente vervanging of intensief onderhoud.

 

Stimulatie van zintuigen:

Visuele prikkels zoals vloerprinten kunnen de zintuigen van bewoners stimuleren, wat kan bijdragen aan hun algemene welzijn en gevoel van betrokkenheid bij hun omgeving.

 

Veiligheid en voorkomen van dwaalgedrag:

Geprinte vloeren kunnen helpen bij het kiezen van een bepaalde route en kunnen voorkomen dat de route naar de onveilige situatie wordt gekozen. Dit geeft rust, een gevoel van eigenwaarde en zekerheid bij de bewoners.

Het voorbeeld van het Beth San-project in Moerkapelle illustreert hoe deze benadering met succes kan worden toegepast in de praktijk. Het is belangrijk om rekening te houden met de specifieke behoeften en voorkeuren van de bewoners bij het kiezen van thema's en ontwerpen, en om te zorgen voor een evenwichtige en stimulerende omgeving die hun kwaliteit van leven verbetert.

Vraag ons naar de mogelijkheden >(NOOD)UITGANGEN

Het gebruik van speciale bestickering bij dienst- en nooduitgangen op afdelingen voor bewoners met dementie is een doordachte aanpak om onrust te minimaliseren. Deze benadering heeft meerdere voordelen:

 

Verminderen onrust:

Het verminderen van onrust bij dienst- en nooduitgangen is essentieel voor de rust van bewoners. Deuren welke op slot zijn geven onrust en dus stress.

 

Camouflage:

Door camouflage worden deze deuren minder opvallend, waardoor bewoners minder geneigd zijn om zich naar deze gebieden te begeven. Dit helpt bij het verminderen van hun drang om weg te willen.

 

Sfeer en afleiding:

Het gebruik van thematische bestickering kan zorgen voor een aangenamere omgeving en afleiding bieden aan bewoners. Dit draagt bij aan hun welzijn en tevredenheid.

 

Het is belangrijk dat dit soort oplossingen zorgvuldig worden ontworpen en toegepast, rekening houdend met de specifieke behoeften en omgeving van de bewoners. Het doel is om een veilige, geruststellende, en stimulerende leefomgeving te creëren die de kwaliteit van leven van bewoners verbetert en tegelijkertijd het werk van verzorgers vergemakkelijkt.
Vraag ons naar de uitgebreide mogelijkheden >PLAFONDS

Het gebruik van voorbedrukte "lichtbakplaten" op plafonds om donkere en lange gangen te verlevendigen is een innovatieve en effectieve manier om de omgeving te verbeteren. Dit soort plafondpanelen kan verschillende voordelen bieden:

 

Verlichting:

Door gebruik te maken van lichtbakplaten wordt er extra verlichting aan de gangen toegevoegd, wat kan helpen om de ruimte helderder en gastvrijer te maken.

 

Sfeer en visuele aantrekkingskracht:

De mogelijkheid om verschillende uitvoeringen te kiezen, waaronder designs die een buitengevoel creëren, kan de sfeer van de gangen aanzienlijk verbeteren. Het kan bewoners een positievere ervaring bieden en hun welzijn bevorderen.

 

Éénheid in ontwerp:

Als deze plafondpanelen worden gecombineerd met de wand- en vloerafwerkingen van Memo-live, kan dit zorgen voor een samenhangend en aantrekkelijk ontwerp in de hele leefomgeving.

 

Ruimtelijke illusie:

Het toevoegen van visuele elementen aan het plafond kan ook helpen om de indruk van ruimte te vergroten, wat vooral nuttig kan zijn in lange gangen.

 

Memo-live levert met deze plafondpanelen een waardevolle bijdrage aan het verbeteren van de leefomgeving voor mensen met dementie.
Vraag ons naar de mogelijkheden >RAMEN

Het gebruik van 'voorzet'ramen met duurzame panelen om lange kale muren te doorbreken en een gewenste sfeer te creëren, is een creatieve en effectieve manier om de omgeving te verbeteren. Dit soort toepassing kan meerdere voordelen bieden:

 

Visuele afwisseling: Het toevoegen ramen met verschillende ontwerpen op regelmatige afstanden doorbreekt de monotone uitstraling van lange kale muren en voegt visuele afwisseling toe. Hierdoor treedt ook herkenning op en is het makkelijker te onthouden waar men zich bevindt.

 

Sfeer en cultuur:

Het aanpassen van de composities aan de gewenste sfeer en cultuur kan bewoners een gevoel van vertrouwdheid en comfort geven, wat hun algehele welzijn kan verbeteren.

 

Stimulatie:

De composities kunnen stimulerend zijn voor de zintuigen en gesprekken en herinneringen bij bewoners uitlokken. Bijvoorbeeld, afbeeldingen van dieren of kinderen kunnen positieve reacties oproepen.

 

Flexibiliteit:

De mogelijkheid om te kiezen voor een "van binnen-naar-buiten" of "van buiten-naar-binnen" situatie biedt flexibiliteit om aan te sluiten bij de specifieke behoeften en voorkeuren van bewoners.

 

Eenvoudige montage en snelle levering:

Als snel een oplossing moet komen om afleiding te geven, zijn deze ramen snel leverbaar (binnen een werkweek) en is de montage door de eigen TD te doen(kitten of schroeven)

Naar de online winkelDIVERSE DECORATIEVE PRINTEN.

Naast prachtige wand- en deurafwerkingen kunnen losse elementen ook sfeerverhogend werken en zelfs functioneel zijn. Zo levert Memo-live zeer herkenbare toiletstickers in diverse uitvoeringen en afmetingen. Wanden kunnen worden voorzien van panelen met of zonder akoestisch materiaal en vloeren van putdeksels, steen- of houtprinten. Ook voor het restaurant en algemene ruimtes hebben wij prachtige oplossingen. De getoonde voorbeelden dienen uitsluitende ter inspiratie.

Heeft u specifieke wensen, vraag het ons >