Woonzorgcentrum Anker, Kesteren

Opdracht

 

De afdeling de Leede en en de Oude Waard hebben brede gangen en een open ruimte waar door de bewoners gewandeld kan worden. Er is alleen nauwelijks beleving. Wel is al een nieuwe vloer laten leggen met stenen motief, wat een goed uitgangspunt is voor een buitengevoel. Maak van de gangen een buitengevoel en zorg dat bewoners hun eigen kamer makkelijk kunnen terug vinden. 

 

Ontwerp

De gangen zijn veranderd in straatjes met verschillende decoraties. Bij het zitje is een decoratie geplaatst om het buitengevoel te versterken. Er zijn enkele dieren aanwezig, hier reageren bewoners goed op. Er is een appelboom om met bewoners appels te plukken. De uitgangen en tussen deuren zijn gecamoufleerd met een buitendecoratie. Bij de decoraties is rekening gehouden met de wens op "Betuwse" elementen, zoals een appelboom en perenstruiken terug te laten komen. In de buitenkasten staan mandjes gevuld met fruit zodat bewoners daar een gesprek over kunnen hebben. 

 

Materiaal

Muren zijn naadloos behangen met wall-tex.

De deuren zijn voorzien van zelfklevende folie met een antikras laminaat.

 

Effect

Gezellige straatjes die zorgen voor een buitengevoel. Bewoners, familie en medewerkers zijn zeer positief over de nieuw uitstraling.