Voor elke vraag een creatieve oplossing.

Bij Memo-live werken we continu aan verbeteringen en vernieuwingen. Veel producten ontstaan in de praktijk tijdens het ontwerpproces, en worden direct met enthousiasme toegepast. De producten die u op deze pagina kunt zien, zijn inmiddels door ervaring doorontwikkeld en verbeterd. We gaan graag met u het gesprek aan hoe we deze producten bij u kunnen toepassen.



DYNAMISCHE PRIKKELS IN DE GANG

Belangrijk is dat bewoners ook in de gang dynamische prikkels ontvangen. Vooral de dolers hebben hier baat bij. De Digitale Beleefunit is hiervoor een door Memo-live ontwikkeld concept en bestaat uit een vlakke kast met geïntegreerd TV scherm. Elke kast heeft zijn eigen thema zoals een konijnenhok met huppelende konijnen, spelende kittens of een aquarium. De Digitale Beleefunit kan toegepast worden op onze bestaande belevingswanden en kan zonodig verplaatst worden. Het tv scherm wordt vooraf voor u ingesteld met een in- en uitschakeltijdstip zodat deze altijd aan staat op de gewenste tijden. 

 

Zie hier de video van de Digitale Beleefunit op ons YouTube kanaal.

 

Vraag ons naar de mogelijkheden >


DEURSTICKERS MET EXTRA STOOTBESCHERMING 

Onze deurstickers waren al krasvast door gebruik van een anti-scratch beschermlaag. Op aandringen van Memo-live bij de fabrikant is deze beschermlaag in een dikkere kwaliteit geproduceerd. Dit geeft nog meer bescherming. Natuurlijk heeft dit materiaal ook een brandklasse B1, net als onze andere materialen. Deuren die extra bescherming aan de onderkant nodig hebben vanwege intensief gebruik voorzien wij van een extra transparante stootbescherming van 2 mm.

Vraag ons naar de mogelijkheden >





AKOESTISCH PLAFOND MET BELEVING

De akoestiek is niet altijd prettig op een afdeling. Er staat muziek aan, personeel loopt heen en weer, telefoon gaat af, iemand aan de deurbel enz. Hiervoor hebben wij een prachtige oplossing. Het akoestische belevingsplafond bestaat uit akoestische plafondplaten van 4 cm dikte die geprint worden met een passende afbeelding. In dit voorbeeld is gekozen voor een wolkenlucht met vlieger dat past bij het strandthema. 

Vraag ons naar de mogelijkheden >



AKOESTISCHE ROOMDIVIDER MET DUBBELZIJDIGE BELEVING

Deze verplaatsbare wanden hebben een hoge akoestische waarde, waardoor omgevingsgeluid goed wordt geabsorbeerd. 
De wanden worden aan beide zijden voorzien van een afbeeldingen zodat daar 2 sferen in de ruimte kunnen worden gecreëerd. Dit is een ideale oplossing voor open ruimtes die multifunctioneel moeten worden ingericht.

Vraag ons naar de mogelijkheden >



VOGELHUISJE MET GELUID

Om de beleving compleet te maken heeft Memo-live een speciaal vogelhuisje ontwikkelt met vogelgeluiden. Het vogelhuisje wat aan de wand hangt is voorzien van een bewegingssensor, en reageert wanneer de bewoner in de buurt komt. Het volume is aan de buitenkant eenvoudig aan te passen. Het vogelhuisje werkt op het lichtnet en kan voorzien worden van een tijdschakelaar.

Zo ontstaat er een extra dimensie in de buitenbeleving!  

Vraag ons naar de uitgebreide mogelijkheden >



BLOEMBAK MET PLUKBLOEMEN

In de beleefruimte zijn er diverse activiteiten mogelijk samen met bewoners. Een nieuwe toevoeging zijn onze bloembakken waar bloemen in en uit gehaald kunnen worden. Deze bloembakken kunnen ook voor bestaande ramen worden geplaatst.

Vraag ons naar de mogelijkheden >




APPELS PLUKKEN IN DE GANG

Samen met de bewoners appels plukken, een leuk spel op de beleefplek of in de gang. De appels zijn voorzien van magneetjes en worden op de plaats van de appels van de decoratie "geplakt". Het plukken zorgt op een natuurlijke manier voor de nodige bewegingsoefeningen. De hele set wordt geleverd inclusief een plukmandje.