Schuilenburg, Raalte

Opdracht

Schuilenburg in Raalte-Noord is een woonomgeving voor mensen die zorg of ondersteuning nodig hebben. Style & Solutions heeft Memo-live gevraagd een ontwerp te maken voor de gesloten afdeling, die vriendelijk overkomt en waarin het Sallandse landschap een hoofdrol speelt. Een ander deel van de opdracht bestond uiteraard uit de volledige uitvoering.

 

Ontwerp

In de grote open ruimte is een buiten gemaakt door de personeelsruimtes te beplakken met een Sallands landschap. Roodbruine koeien mogen natuurlijk niet ontbreken. De uitgangen zijn voorzien van een donkere print waardoor die minder aantrekkelijk worden om door bewoners te worden gebruikt.

 

Materiaal

Vlakke panelen en deuren zijn voorzien van zelfklevende folie. Op de ramen is een geprinte glasstraalfolie gebruikt. De ruwe muren zijn voorzien van muurfolie waarbij de struktuur is gehandhaafd.

 

Effect

Door het aanbrengen van een washoek, strijkplank en decoraties wordt het effect nog sterker. Bewoners en bezoekers voelen zich op hun gemak. De uitgangen worden nauwelijks gevonden door bewoners.

 

Effect

Een gezellige buitenplaats om even een rondje te lopen voor de nodige afleiding. Het gevoel om naar huis te gaan door de ‘buitendeuren’.