Hanzeborg, Lelystad

Opdracht

Voor ouderen met dementie heeft Woonzorgcentra Flevoland kleinschalige woongroepen gerealiseerd waarbij een open deuren beleid wordt gehanteerd. Dit betekent dat de deuren van de afdeling gewoon open zijn en bewoners in principe de vrijheid hebben de afdeling te verlaten. Ontwerp een sfeervolle binnenplaats op de 4e verdieping zodat er een buitengevoel ontstaat. Ontwerp decoraties waardoor deuren en andere uitgangen gecamoufleerd worden.

 

Ontwerp

Om een buiten te creëren is er een schutting en buitenmuren aangebracht. In de buitenmuren zijn ramen opgenomen waarbij je naar binnen kunt kijken. De deuren zijn veranderd in buitendeuren. De lift is opgenomen in een wand met bosachtergrond. Op de vloer zijn bij de uitgangen putdeksels geplakt als extra belemmering.

 

Materiaal

Muren zijn naadloos behangen met wall-tex. Lift en deuren zijn voorzien van zelfklevende folie met een antikras laminaat. De putdeksels zijn geplakt met vloerfolie met antislip laminaat. Daarnaast zijn er buitenbankjes neergezet om het gevoel compleet te maken.

 

Effect

Een gezellige buitenplaats om even een rondje te lopen voor de nodige afleiding. Het gevoel om naar huis te gaan door de ‘buitendeuren’.